SOKOJ

Награда „Александар Павловић“ – Специјална захвалница за дугогодишњи допринос у промоцији српске музике, додељена је Мирјани Лазаревић

Специјална захвалница за дугогодишњи допринос, прегалачки и пожртвован рад на промоцији српске музике, додељена је на 33. Међународној трибини композитора Вишој стручној сарадници у Канцеларији за сарадњу са медијима и односима са јавношћу Сокоја, госпођи Мирјани Лазаревић.

Она је своју богату каријеру, а за музички живот раније у Југославији, а сада у Србији, започела још као студент Факултета музичке уметности. Изузетну биографију Мирјане Лазаревић можете прочитати у тексту у прилогу .

Од 2020. године Мирјана Лазаревић је постала члан колектива Сокоја, са посебним задатком да подигне и учини видљивим простор Легата Словенски о коме Сокој брине, а у коме је она у претходним годинама развила значајну концертну активност.

У том малом, а на музичкој мапи све више значајном простору, своје ауторске концерте су одржали многи значајни чланови Сокоја, аутори сериозне музике, у том простору су извођена и многа њихова дела, од стране реномираних извођача, а своје прве наступе и промоције имали су и наши чланови, млади аутори и извођачи, који су своје прве музичке кораке остварили преко помоћи на Сокојевом конкурсу из Фонда за културна давања.

Сокој на свом сајту посебно истиче активности које се догађају у простору Легата, на адреси Трг Николе Пашића бр. 1, па је и из тога могуће видети колики је напор Мирјана Лазаревић уложила како би се ови, за музичку културу Србије важни догађаји одвили на најквалитетнији могући начин, а истовремено представили Сокој у оном светлу које он заслужује, као чувара српске сериозне музике.

Поносни што је члан нашег колектива, честитамо Мирјани Лазаревић на добијеном признању.