Home / Novosti

Sastanak Odbora za komunikacije CISAC održan je u Zagrebu

30.05.2012

Dvodnevnom sastanku, čiji je domaćin bio HDS ZAMP, prisustvovalo je dvadesetak predstavnika autorskih društava iz celoga sveta. Glavna tema bila je: SOPA, PIPA i ACTA.

Prvog dana skupa, predavači Niki Gomez i Wessel Rensburg prikazali su sveobuhvatnu analizu motivacija, poruka, strategija i taktika koje koriste obe strane, kako oni koji podržavaju SOPA i ACTA, tako i onih koji se tome protive. Predstavljena je i njihova interakcija sa društvenim medijima - taktike i poruke koje se koriste direktno i na forumima (indirektno).
 
Drugi dan diskutovalo se o aktuelnim problemima koja autorska društva imaju u procesima komunikacije sa pojedinim grupacijama korisnika muzike. Jedna od tema ovoga skupa bile su i pripreme za Svetski samit o zaštiti intelektualne svojine, koji će se održati sredinom sledeće godine u Vašingtonu (jun mesec 2013.)
 
Kao predstavnici Sokoja sastanku u Zagrebu prisustvovali su Zoran Radetić, član Upravnog odbora i Marija Cvijanović, viši stručni saradnik za odnose sa javnošću.

« povratak