Home / Novosti

REGIONALNA SARADNJA

29.11.2019


Već drugu godinu za redom, Cisac, krovna autorska svetska organizacija, čiji je Sokoj dugogodišnji član, organizuje skup kome prisustvuju organizacije muzičkih autora iz Regiona, koji pre svega uključuje ex YU države, ali i regulatorna tela iz tih Država, koja se bave regualtivom u vezi sa autorskim pravima ( npr. Zavod za intelektualnu svojinu iz Srbije). Akcenat skupa je na podizanju nivoa saradnje izmedju ovih tela i organizacija, ističe Dejan Manojlović, direktor Sokoja.

Ovoga puta suorganizator je bio HDS ZAMP, a istovremeno sa ovim skupom održan je i već tradicionalni Regionalni sastanak organizacija muzičkih autora.

Regionalni seminar Cisaca održan je 22. oktobra, i sadržao je niz referata sa aktuelnim temama, a Regionalni satanak organizacija muzičkih autora 23. oktobra u Splitu.

Sokoj ima izuzetno dobru saradnju sa Cisacom, kao i svoje značajno mesto u ovoj organizaciji, što potvrđuje i njegovo aktivno učešće na ovom Seminaru, pa je tako Direktor Sektora za dokumentaciju i raspodelu Sokoja, Srećko Barbarić imao zapaženo izlaganje na temu „Izazovi u pogledu obrade podataka za mala Društva - primer Youtube-a“.

"Ovakvi sastanci i seminari su izuzetno korisni za sve nas, jer imamo priliku da čujemo druge koji su možda ispred nas, ali i one koji se bore sa problemima koje je Sokoj davno prevazišao. Tu saznajemo za rešenja ili prečice koje će Sokoju pomoći u radu, ali i pomažemo drugima da reše svoje probleme. Jednostavno učimo jedni od drugih" - kaže Dejan Manojlović i još dodaje da treba istaći veliku zahvalnost Cisacu, posebno Mitku Chatalbashev-u, Regionalnom direktoru Cisaca za Evropu, za organizovani seminar, ali i HDS ZAMP-u na izuzetnom gostoprimstvu.

« povratak