Home / Novosti

Delegacija PRS-a u radnoj poseti Sokoju

17.03.2008

Dvodnevni radni sastanak sa predstavnicima PRS-a održan je 11. i 12. marta 2008. u Sokoju. Delegaciju britanskog autorskog društva činili su - Iain Black, menadžer za međunarodne odnose i Oliver Tuercke, analitičar za međunarodne odnose.

PRS je pokrenuo niz aktivnosti radi zaštite prava i interesa autora, a u skladu sa inicjativama u okviru CISAC-a, koje nalažu veću transparentnost i efikasniju saradnju između društava za kolektivnu zaštitu prava autora.

U cilju postizanja intenzivnije saradnje, namera PRS-a je da učestalim radnim posetama, seminarima i kursevima, neposredno prenese sopstvena poslovna iskustva, kao i da se bliže upozna sa aktivnostima drugih autorskih društava.
U neposrednom kontaktu sa rukovodiocima službi Sokoja, razmenjen je veliki broj podataka. Drugog dana posete delegacije britanskog autorskog društva, Služba informatike održala je kraću prezentaciju informacionog sistema Sokoja.

Imajući u vidu specifičnost okruženja i velike poteškoće sa kojima se suočavamo, predstavnici PRS izrazili su neskriveno zadovoljstvo razvojnim planovima Sokoja.

Nakon dvodnevnog boravka gostiju iz PRS-a, zaključeno je da je ova radna poseta još više intenzivirala komunikaciju i već tradicionalnu dobru saradnju između Sokoja i PRS-a.


« povratak