Home / Novosti

Radionice za komunikacione veštine CISAC-a

12.12.2014

Veliki broj društava iz Centralne i Jugoistočne Evrope odazvao se pozivu CISAC-a. Učesnici seminara bili su predstavnici autorskih društava iz dvadesetak zemalja.

O takozvanim zlatnim pravilima odnosa sa javnošću govorio je novinar Tom Burges Vatsom iz Evrobiznis medija. Predstavljene su brojne studije slučaja i objašnjena su zlatna pravila koje treba primenjivati u razgovorima sa predstavnicima medija.

Govorilo se i o digitalnoj komunikaciji kroz socijalne mreže i kroz najbolje primere online prakse. Entoni Barkin iz Velkam firme predstavio je današnje izazove poslovnog sveta u okviru novih socijalnih mreža.

Tokom drugog dana, radionicu Komunikacija u kriznim situacijama vodio je Milan Majerović Stilinović iz Hrvatskog autorskog društva. Brojnim zanimljivim primerima ilustrovani su ključni momenti krizne komunikacije iz perspektive kolektivnih organizacija.

U okviru poslednje sesije, na temu Kreatori i odnosi sa javnošću, govorio je predstavnik Finskog autorskog društva Tomi Kornen. Rad završne radionice obeležila je razmena iskustava među društvima, iniciranje sličnih projekata ambasadora kulture kod drugih kolektivnih organizacija, kao i plansko uključivanje autora u odnose sa javnošću.« povratak