Home / Novosti

Evropski komitet CISAC-a

12.05.2009

Domaćin Evropskog komiteta CISAC-a, koji je održan krajem aprila meseca u Stokholmu, bio je STIM (švedsko autorsko društvo). Tokom dvodnevnog susreta, predstavnici evropskih autorskih društava izložili su svoje brojne aktuelne probleme. Prvog dana organizovana je panel diskusija na temu unapređenja saradnje i kvaliteta partnerstva autorskih društava i pablišera. Zapažene prezentcije imali su predstavnici mađarskog i estonskog društva.
Erik Baptist, generalni direktor CISAC-a podneo je izveštaj o daljim dešavnjima u slučaju Evropske komisije protiv CISAC-a i nekih CISAC-ovih evropskih članica.
O CISAC-ovim najnovijim aktivnostima u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji govorio je Mitko Čatalbašev, direktor Evropskog CISAC-ovog komiteta. Poslednji dan bio je posvećen izveštajima autorskih društava iz Makedonije, Hrvatske i Poljske. Njihovi predstavnici izneli su probleme sa kojima se susreću pri obavljanju delatnosti kolektivne autorske zaštite. Na osnovu podnetih izveštaja, člnovi Evropskog komiteta usvojili su odgovarajuće rezolucije.
Predstavnici Sokoja prisustvovli su Evropskom komitetu u Stokholmu.


« povratak