Home / Novosti

Tragično stradao Dalibor Andonov Gru

11.09.2019

Sokoj sa žaljenjem obaveštava svoje članove, da je u ponedeljak, 09.09.2019. godine u Zemunu tragično izgubio život poznati reper i jedan od osnivača domaće hip-hop scene, naš cenjeni autor i član, Dalibor Andonov Gru. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Podsećamo se njegovih brojnih autorskih dela kao i ogromnog uticaja na celokupnu generaciju repera kojima je bio i ostao uzor. Hitovi kao što su: “Pravo u raj”, “Srce”, “Biću tu“, „Petak“, „Dosta mi je svega“ i mnogi drugi nastaviće još dugo da žive u sećanju generacije koja je pratila njegov rad, ali i budućih naraštaja. Kao svestrani umetnik okupljao je oko sebe brojne izvođače, nastavljajući sa stvaranjem kvalitetne muzike. Pored toga , oprobao se i u sedmoj umetnosti. Igrao je u filmovima “Dorćol – Menhetn” i  “Zemlja ljubavi, istine i slobode”.

Dalibor Andonov Gru rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu. Završio je Srednju mašinsku školu, a zatim upisao Višu poslovnu školu u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi u srednjoj školi, a svoj prvi album pod nazivom “Da li imaš pravo” snimio je 1995.godine.  Svojim kritičkim tekstovima društva lako se izdvojio od ostalih beogradskih repera i bio prihvaćen od strane publike.

U ovoj tužnoj prilici njegovoj porodici izražavamo saučešće, a članstvo Sokoja obaveštavamo da će se sahrana obaviti 12.09.2019. godine na beogradskom groblju Orlovača.


« povratak