Home / Novosti

ODRŽAN SASTANAK SA ČLANOVIMA UMISA

07.11.2019

  Predsednik Upravnog odbora Sokoja Nikola Čuturilo, potpredsednik Upravnog odbora Miša Mijatović, zajedno sa direktorom Sokoja Dejanom Manojlovićem i predstavnicima Stručne službe Sokoja održali su 29. oktobra sastanak sa delegacijom UMIS-a - Udruženja muzičkih izdavača Srbije, koju je predvodio Stanimir Lukić, generalni sekretar ovog Udruženja.
 
  Na sastanku je potvrđena spremnost Sokoja i UMIS-a da sarađuju po svim pitanjima koja mogu predstavljati zajednički interes članova Sokoja i članova ovog relativno mladog Udruženja, koje okuplja značajan broj muzičkih publisher-a sa značajnim repertoarom.
 
  U svojim izlaganjima svi prisutni su istakli da su razgovori i dogovori i zajedničke akcije tamo gde postoji zajednički interes, izmedju Sokoja i UMIS-a značajni za rad oba udruženja, te da UMIS posebno ima interes da Sokoj radi efikasno i stabilno u korist svih članova, nosilaca prava.
 
  Predstavnici UMIS-a su posebno izrazili zabrinutost zbog dogadjanja koja su započela vanrednom Skupštinom Sokoja u maju 2019. godine, te traju do danas. Smatraju da je kontinuiran i siguran rad svih organa Sokoja nužan kada je u pitanju osnovni cilj Sokoja, da prikupi naknadu za članove - nosioce prava u što višem iznosu.

   Predstavnici UMIS-a su posebno istakli da ih brinu nagoveštaji u vezi sa zakazivanjem nove vanredne sednice Skupštine Sokoja, koja donosi dodatnu neizvesnost za nesmetan rad Sokoja. Takodje su naveli da će u slučaju bilo kakvih značajnih izmena u smislu organizacije rada i sadašnjeg menadžmenta Sokoja, sa kojim procenjuju da imaju dobru saradnju, biti prinudjeni da preduzmu i konkretne korake, kako bi zaštitili svoje interese, kao i interese autora koje zastupaju.

  Predsednik Upravnog odbora Sokoja Nikola Čuturilo je naglasio da se nada da će medju članstvom preovladati razum, da u Sokoju neće biti drastičnih potresa i promena, te da će Sokoj nastaviti da radi  uz dodatni napor da svoj rad osavremeni, posebno u smislu automatizacije i digitalizacije, kao i da ga učini efikasnijim i transparentnijim.

« povratak