Home / Novosti

Poslednje novosti

Glasanje o Direktivi Evropskog parlamenta: Propuštena prilika, ali rad na unapređenju autorsko pravne zaštite za autore celog sveta se nastavlja

06.07.2018
Pariz, 5. jul 2018. - Evropski parlament je, tesnom većinom, glasao protiv nacrta Direktive o autorskom pravu. Direktiva bi bila rešenje najveće mane digitalnog tržišta, što bi pomoglo milionima autora širom sveta da ostvare fer nadoknadu za svoja dela koja koriste najveće svetske digitalne platforme. detaljnije »

Poziv svim autorima CISAC-a širom sveta: podržite novo uređenje autorskih prava u Evropi

02.07.2018
Evropski parlament će, sledeće nedelje, glasati za najznačajnije zakone koji će imati velikog uticaja na autore i muzičke pisce u poslednjih 20 godina.

detaljnije »

Rezultati ovogodišnjeg konkursa za raspodelu sredstava iz Fonda za kulturna davanja

22.05.2018
 Na sednici Skupštine Sokoja, održanoj u nedelju, 20. maja 2018. godine, odobreni su projekti čija će se realizacija pomoći sredstvima iz ovogodišnjeg Fonda za kulturna davanja Sokoja. detaljnije »

Održan je Evropski komitet CISAC-a u Beogradu

11.04.2018
Međunarodna konfederacija društava autora i kompozitora (CISAC), održala je dvodnevnu konferenciju evropskih autorskih društava u Beogradu a domaćin konferencije bilo je srpsko udruženje za zaštitu muzičkih autorskih prava Sokoj. Ovo je prvi put da se ovaj CISAC-ov skup održava u ovom delu Evrope. detaljnije »

Poziv korisnicima za zaključenje ugovora

21.03.2018
 Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije, OFPS – Organizacija proizvođača fonograma i PI – Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora pozivaju korisnike iz reda javnog saopštavanja muzičkih dela, fonograma i na njima zabeleženih interpretatora da prijave korišćenje muzičkih dela, fonograma i na njima zabeleženih interpretatora, u cilju dobijanja dozvole za legalno korišćenje repertoara Sokoja, OFPS i PI.

Ovde možete preuzeti Obrazac prijave.
detaljnije »