Home / Novosti

Poslednje novosti

Preminuo Jugoslav Bošnjak

07.12.2018
Preminuo je kompozitor i član Upravnog odbora Sokoja Jugoslav Bošnjak. detaljnije »

Saopštenje povodom promene direktora Sokoja

19.10.2018
Na sednici održanoj 17. oktobra 2018. godine, Aleksandar Kovačević je Upravnom odboru podneo neopozivu ostavku na mesto direktora Sokoja, tri meseca pre kraja trećeg mandata. Upravni odbor je konstatovao podnetu ostavku i Aleksandra Kovačevića razrešio dužnosti direktora. detaljnije »

Glasanje o Direktivi Evropskog parlamenta: Propuštena prilika, ali rad na unapređenju autorsko pravne zaštite za autore celog sveta se nastavlja

06.07.2018
Pariz, 5. jul 2018. - Evropski parlament je, tesnom većinom, glasao protiv nacrta Direktive o autorskom pravu. Direktiva bi bila rešenje najveće mane digitalnog tržišta, što bi pomoglo milionima autora širom sveta da ostvare fer nadoknadu za svoja dela koja koriste najveće svetske digitalne platforme. detaljnije »

Poziv svim autorima CISAC-a širom sveta: podržite novo uređenje autorskih prava u Evropi

02.07.2018
Evropski parlament će, sledeće nedelje, glasati za najznačajnije zakone koji će imati velikog uticaja na autore i muzičke pisce u poslednjih 20 godina.

detaljnije »

Rezultati ovogodišnjeg konkursa za raspodelu sredstava iz Fonda za kulturna davanja

22.05.2018
 Na sednici Skupštine Sokoja, održanoj u nedelju, 20. maja 2018. godine, odobreni su projekti čija će se realizacija pomoći sredstvima iz ovogodišnjeg Fonda za kulturna davanja Sokoja. detaljnije »